-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8182 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

برادرم نكاح كرده و پدرم مخارج زندگي او را مي دهد. چه راهي جهت رضايت بقيه و برقراري عدالت مي باشد؟ آيا پدر مي تواند حق اولاد را به يك فرزند هبسه ياواگذار كند؟

به فتواي مراجع محترم تقليد از جمله امام خميني، انسان مجاز است در زمان حيات خود همة اموال يا برخي از آن را در جايي خاص مصرف كند، يا به يكي از فرزندان خود ببخشد و رضايت و عدم رضايت فرزندان از ديدگاه فقهي نقشي ندارد، لكن اين عمل كراهت دارد، گر چه فرزندان ديگر راضي باشند. اگر بخشش پدر به يكي از فرزندان بخاطر مصلحت باشد، مثل اين كه فرزند را از فساد نگه دارد و يا به جهت فقير بودن وي و برخي اولويت هاي ديگر باشد، عمل مذبور رجحان دارد و مطلوب است.

چنانچه بخشش به يكي از فرزندان سبب فتنه و بغض و كينه و دشمني نسبت به يكديگر شود، چه بسا عمل مذبور حرام باشد.[3] البته اين مسئله از ديدگاه حقوقي و فقهي است، اما از ديدگاه برنامه اخلاقي اسلام، رعايت مساوات بين فرزندان لازم است و توصيه شده كه پدران براي فرزندان چيزي را به ارث بگذارند و در مقام بخشش نيز مراعات عدالت را كنند.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.